De Store Små Regnbue

Anmeldelser av "Regnbue" fra bokbloggere

Boken vil bryte ned stereotypier rundt gutte-/jentefarger, vi har alle rett til å være oss selv. Den belyser at om vi vil bli gode på noe, da må vi øve. Den omtaler omsorgssvikt og toucher hva det gjør med et barn. Her er mye vennskap, mye samhold. Og den avslutter med å fortelle oss at «for den som klarer å være seg selv, er en helt ekte superhelt». Nydelig bok!

Bokhylle med Mangfold (@barnebok_og_chai) • Instagram-bilder og -videoer

 

En flott og fargerik barnebok om et viktig og aktuelt tema. Boka er godt skrevet, med nydelige illustrasjoner. Med disse små sjarmerende og morsomme hovedpersonene gjør denne boka om på gammeldagse holdninger. Et lite Kinderegg av en bok som inneholder viktig lærdom, humor og magiske krefter.

Sissel -bøker,te og lesekos (@mammasissel_leser)

 

Åh som jeg liker disse bøkene! Jeg lo og gråt av denne boka. Forfatteren skriver så godt om det macho stigmaet gutter utsettes for, og hvordan det oppleves for barn. Samtidig viser boken hvordan den som mobber egentlig kan ha det inni seg, og gjør det på en måte som gjør at barna en leser for kan forstå.

@marileftonread

 

Regnbue er et flott eksempel på barn som stiller spørsmål til inngrodde fordommer mange har, som egentlig ikke gir mening. Fordi er det egentlig noe som heter jentefarger og guttefarger? Det jeg liker aller best med bøkene om De Store Små, er at de viser at mobbere også har en historie. Det er alltid en årsak til at de er som de er og gjør som de gjør. Sammen med den gode historien, finner vi illustrasjoner som er like livlige som teksten selv. Jeg anbefaler denne serien på det sterkeste.

Bokfinker (@bokfinker)


Historia er engasjerende, og språket er bra. Tematikken er dagsaktuell og teikningane er forklarande og gode. Det er også nokre morosamme hendingar trass alvoret, og gjer til at boka aldri føles som eit påtvunget lesestoff frå ein vaksen si side. Her kan borna sjølv finne glede og latter. Eg håper det kjem fleire bøker i denne serien, for dette er engasjerende og tar med borna inn i viktige temaer, der ein kan diskutere med dei medan ein les.

Kjell Magne (@bokbloggeren)

 

 

Leste sammen med noen i aldersgruppen og de likte boka godt, en spennende fortelling som vi diskuterte mens vi leste. Det ble mange pauser med snakk om historien.

Hilde Sæther (@hildesbokhylle)

 

Boken er fin å lese for førskole- og småskolebarn. Seksåringen likte de morsomme illustrasjonene og beskrivelsen av superkreftene, og hun er spent på hva som skjer videre med superheltene.

Jorid (@barnebokleseren)

 

ENDELIG kom bok 2 i serien om De Store Små: Regnbue! Ungene kastet seg over boka, og som sist ble det kamp om hvem som skulle lese først. Dette er en skatt av en bok som vi brukte lang tid på å leke og snakke og fantasere oss igjennom.

𝕂𝕣𝕚𝕤𝕥𝕚𝕟𝕖 ℍ𝕠𝕜𝕤𝕥𝕒𝕕-𝕄𝕪𝕫𝕪𝕣𝕚 (@kris_skriver)

 

En herlig, ellevill historie med et nydelig budskap!

Petrus Jensen, forfatter, språkvasker og forelegger.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar