Ane fra De Store Små Superhelt leser en barnebok

Utdrag fra "Superhelt"

 

Kapittel 1 Ane

Ane har alltid trodd at hun har vært en helt vanlig jente. Hun har lyst, langt hår og fregner på nesa. Favorittfargen hennes er blå. Hun går på skolen og liker leseleksene best. Hun bor sammen med pappa, lillesøster og bestemor.

Alt dette er helt vanlige ting. Men det er én ting som gjør Ane ganske uvanlig. Og det er nettopp dette hun oppdager denne lørdagen.

Det begynner med at hun sitter i stua og leser en superheltbok. Den handler om Spiderman, som kan klatre oppover hus!

Ane blir ganske så misunnelig. Tenk å ha superkrefter! Dersom hun hadde hatt det, ville hun brukt kreftene til å hjelpe andre.

Når hun tenker seg om, ville hun brukt dem til å hjelpe seg selv også. Hun har nemlig et stort problem som hun ikke vet hvordan hun skal løse.

Anes aller beste venner i hele verden er fetteren Nikolai og kusinen Charlotte. Hun leker med dem så ofte hun kan. Men det er noe som gjør det vanskelig å være bestevenner med akkurat dem, og det er Trine og Trude.

Trine og Trude er tvillinger, har alltid fletter i håret og går med like klær. Dessuten er de slemme mot barn som er mindre enn seg.

Ane må gå forbi huset deres for å komme til Nikolai og Charlotte. Noen ganger sier Trine og Trude stygge ting, andre ganger slår de henne. Etterpå ler de, som om det bare er en lek for dem.

Men det er ikke en lek for Ane. Når tvillingene erter eller slår henne, får hun en stor klump i magen. Hun blir kvalm, får vondt i hodet, og hjertet slår fort.

Om ikke lenge skal hun fortelle dem at det ikke er lov å erte eller slå. Men først må hun bli kjempestor eller få superkrefter.

Å bli kjempestor tar som regel ganske lang tid når man fremdeles er et barn. Og superkrefter er bare for barn i filmer og bøker.

Tilbake til bloggen